Glutenvrije bananenmuffins

    Glutenvrije bananenmuffins

    13keer bewaard
    1uur10min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Deze bananenmuffins zijn glutenvrij en zonder melkproducten gemaakt. Ik heb de helft van de suiker gebruikt uit het originele recept en dit zou zelfs nog minder kunnen aangezien de bananen (en rozijnen) een natuurlijke zoetstof geven.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 80 gr plantaardige margarine
    • 125 gr suiker
    • 75 gr tapiocameel
    • 75 gr rijstbloem
    • 75 gr maizena
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1/2 theelepel baksoda
    • 2 eieren
    • 3 bananen, gepureerd
    • 2 theelepels vanille essence
    • 1 theelepel kaneel
    • 2 theelepels golden syrup (siroop)
    • 150 gr rozijnen (of zaden en noten)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 160 graden C. Klop de margarine met de suiker en vanille essence romig.
    2. Voeg de rest van de ingrediënten een voor een al mixend toe. Schenk in een ingevette vorm of muffinvormpjes.
    3. Bak ongeveer 55 minuten (muffins) op 160 graden C of tot een prikker in het midden van de muffins gestoken er schoon uitkomt.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Ik heb een en ander aangepast (onder meer omdat ik niet alles in huis had): ipv 75g tapioca -> 35g arrowroot en 40g kastanjemeel ipv 150g rozijnen -> 100g chocolate chips ipv 2tl golden syrup -> 1tl monin speculoossiroop ipv 80g margarine -> 70g roomboter (gesmolten) + 10g olie (koolzaad in mijn geval) ipv 125g suiker -> 0g suiker ;-) Suiker was ik eerlijk gezegd vergeten maar de bananen, kastanjemeel en chocolate chips waren bij elkaar echt zoet genoeg. Prima recept om op te variëren dus! Oh, ik heb ze trouwens een stuk korter in de oven gedaan, nog niet eens 30min denk ik. - 20 feb 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren