Pilaf met gerst curry

    Pilaf met gerst curry

    Voeg toe aan favorieten!
    55min


    Maak dit als eerste!

    Een heerlijk, hartig gerecht met gerstcurry. Geweldig als hoofdgerecht of als bijgerecht met vis of kip. Redelijk eenvoudig te bereiden en zeer opvallend!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 60 gr boter
    • 1 ui, in stukjes
    • 300 gr gerstekorrel
    • 1/2 theelepel gemalen pimento (allspice)
    • 1/2 theelepel gemalen kurkuma
    • 1/4 theelepel kerriepoeder
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/8 theelepel gemalen zwarte peper
    • 900 ml kippenbouillon
    • 4 eetlepels amandelschijfjes
    • 4 eetlepels rozijnen (eventueel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:55min 

    1. In een grote koekenpan op een matig hoog vuur de boter smelten. Ui en gerst toevoegen en ong. 5 minuten onder regelmatig roeren bakken tot de ui zacht begint te worden. Pimento, kurkuma, kerriepoeder, zout en zwarte peper toevoegen. Kippenbouillon toevoegen en aan de kook brengen.
    2. De pan afsluiten, het vuur laag zetten en ong. 30-40 laten sudderen tot de gerst gaar is. De pilaf met een vork losmaken en amandelen en rozijnen erdoor scheppen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren