Klassieke pavlova

  (104)
  1 uur 50 minuten

  Perfecte afsluiter voor een feestelijk etentje. Serveer met verse slagroom en het fruit wat je maar voorhanden hebt. Ik heb met dit recept geëxperimenteerd, maar al mijn vrienden en familie zeggen dat dit de beste pavlova is die ze ooit hebben geproefd!


  133 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 12 

  • 3 eiwitten
  • snufje zout
  • 200 gr suiker
  • 1 eetlepel maizena
  • 1 theelepel citroensap
  • 300 ml slagroom
  • 4 eetlepels poedersuiker (optioneel)
  • 1 bakje verse aardbeien

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 30min rusten  ›  Klaar in:1uur50min 

  1. Verwarm de oven voor tot 150 graden C / gasstand 2. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Teken een cirkel van 23 cm op het papier. Een makkelijke manier om dit te doen is om met een potloof een cirkel te trekken om een taartvorm.
  2. Klop de eiwitten stijf met een mixer op volle snelheid. Voeg gelijkmatig 150 gr suiker toe, terwijl je doorgaat met mixen. Zorg ervoor dat de suiker helemaal is opgelost. Meng de resterende suiker met de maizena; meng dit voorzichtig door de meringue met het citroensap.
  3. Verspreid een laag meringue binnen de cirkel op het bakpapier, ongeveer 1/2 cm dik. Schep dan de rest van de meringue erop in de vorm van een ondiepe, omgekeerde kom.
  4. Bak de meringue 1 uur op 150 graden C. Zet de oven uit, maar laat de meringue nog 10 minuten in de oven staan. Als het is afgekoeld moet de meringue hard zijn van buiten, maar nog wat zacht van binnen.
  5. Sla de slagroom met de suiker (optioneel) in een grote kom stijf. Decoreer met fruit naar smaak. Aardbeien zijn erg geschikt.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (104)

  Beoordelingen in het Nederlands (1)

  van
  4

  Dit is echt een geweldig recept. Heb het al 3 keer gemaakt en iedere keer met succes. Heerlijk gewoon. Gebruik wel een beetje meer citroensap (2 eetlepels) en heb er ook een goed gewassen en geraspte schil van een citroen bijgedaan. Zalig!  -  11 mei 2013

  User's IP: 54.92.173.9