Thaise kokossoep met shiitake en garnalen

    Thaise kokossoep met shiitake en garnalen

    15keer bewaard
    1uur5min


    512 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke soep vol Thaise smaken als kokos, gember en citroengras! Bekijk ook de video van dit recept.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 eetlepel plantaardige olie
    • 2 eetlepels geraspte verse gemberwortel
    • 1 theelepel fijngehakte citroengras
    • 2 theelepels rode curry pasta
    • 950 ml kippenbouillon
    • 3 eetlepels vissaus
    • 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
    • 3 (400 ml) blikjes kokosmelk
    • 200 gr verse shiitake paddenstoelen, in plakjes
    • 450 gr grote garnalen
    • 2 eetlepels vers limoensap
    • 1 snufje zout
    • 1-2 eetlepels fijngehakte verse koriander

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 35min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verhit olie in een grote pan op middelhoog vuur. Roerbak hierin 1 minuut de gember, citroengras en curry pasta. Schenk langzaam de kippenbouillon erbij onder voortdurend roeren. Roer de vissaus erdoor en de bruine suiker; laat 15 minuten sudderen. Roer de kokosmelk en paddenstoelen erdoor; kook deze al roerend in ongeveer 5 minuten zacht. Voeg de garnalen toe; laat nog 5 minuten sudderen tot de garnalen gaar zijn. Roer de citroensap erdoor; breng op smaak met zout; garneer met verse koriander.

    Video

    Thaise kokossoep met shiitake en garnalen
    Thaise kokossoep met shiitake en garnalen

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren