Thaise kokossoep met shiitake en garnalen

    (897)
    1 uur 5 minuten

    Een heerlijke soep vol Thaise smaken als kokos, gember en citroengras! Bekijk ook de video van dit recept.


    516 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 eetlepel plantaardige olie
    • 2 eetlepels geraspte verse gemberwortel
    • 1 theelepel fijngehakte citroengras
    • 2 theelepels rode curry pasta
    • 950 ml kippenbouillon
    • 3 eetlepels vissaus
    • 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
    • 3 (400 ml) blikjes kokosmelk
    • 200 gr verse shiitake paddenstoelen, in plakjes
    • 450 gr grote garnalen
    • 2 eetlepels vers limoensap
    • 1 snufje zout
    • 1-2 eetlepels fijngehakte verse koriander

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 35min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verhit olie in een grote pan op middelhoog vuur. Roerbak hierin 1 minuut de gember, citroengras en curry pasta. Schenk langzaam de kippenbouillon erbij onder voortdurend roeren. Roer de vissaus erdoor en de bruine suiker; laat 15 minuten sudderen. Roer de kokosmelk en paddenstoelen erdoor; kook deze al roerend in ongeveer 5 minuten zacht. Voeg de garnalen toe; laat nog 5 minuten sudderen tot de garnalen gaar zijn. Roer de citroensap erdoor; breng op smaak met zout; garneer met verse koriander.

    Video

    Thaise kokossoep met shiitake en garnalen
    Thaise kokossoep met shiitake en garnalen

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (897)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren