Pindasaus op Thaise wijze

    (20)

    Deze pittige saus zit vol smaak. Serveer met geroerbakte of gegrilde kip, groenten en Aziatische noedels.


    19 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 300 ml saus

    • 3 eetlepels bruine suiker
    • 2 eetlepels rijstwijn of droge sherry
    • 2 theelepels rijstazijn
    • 4 eetlepels kokosmelk
    • 200 gr romige pindakaas
    • 1/4 theelepel currypoeder
    • 2 theelepels sojasaus
    • 1/4 theelepel sesamolie
    • 1/2 theelepel fijngehakte knoflook
    • 1/2 theelepel zoete chilisaus
    • 1 theelepel fijngehakte ingemaakte gember (gari)
    • 1/2 theelepel vissaus

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Meng de bruine suiker, rijstwijn en azijn in een kleine kom tot een glad geheel.
    2. Meng de kokosmelk en de pindakaas in een kleine pan op laag vuur. Verhit al roerende tot de pindakaas smelt, maar laat de kokosmelk niet koken. Roer het suikermengsel door het kokosmelkmengsel; schenk in een kom; roer de sojasaus, sesamolie, knoflook, chilisaus, gember en vissaus erdoor. Serveer.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (20)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties