Pindasaus op Thaise wijze

    Pindasaus op Thaise wijze

    4keer bewaard
    30min


    19 personen hebben dit gemaakt

    Deze pittige saus zit vol smaak. Serveer met geroerbakte of gegrilde kip, groenten en Aziatische noedels.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 300 ml saus

    • 3 eetlepels bruine suiker
    • 2 eetlepels rijstwijn of droge sherry
    • 2 theelepels rijstazijn
    • 4 eetlepels kokosmelk
    • 200 gr romige pindakaas
    • 1/4 theelepel currypoeder
    • 2 theelepels sojasaus
    • 1/4 theelepel sesamolie
    • 1/2 theelepel fijngehakte knoflook
    • 1/2 theelepel zoete chilisaus
    • 1 theelepel fijngehakte ingemaakte gember (gari)
    • 1/2 theelepel vissaus

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Meng de bruine suiker, rijstwijn en azijn in een kleine kom tot een glad geheel.
    2. Meng de kokosmelk en de pindakaas in een kleine pan op laag vuur. Verhit al roerende tot de pindakaas smelt, maar laat de kokosmelk niet koken. Roer het suikermengsel door het kokosmelkmengsel; schenk in een kom; roer de sojasaus, sesamolie, knoflook, chilisaus, gember en vissaus erdoor. Serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren