Kiprolletje met spinazie en Parmezaanse kaas

    Kiprolletje met spinazie en Parmezaanse kaas

    4keer bewaard
    1uur10min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Platgeslagen kipfilets met lagen van geroosterde amandelen, verse spinazie en Parmezaanse kaas. In de oven klaargemaakt in een vinaigrette zodat de kip lekker mals blijft.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 kipfilets
    • 3 eetlepels boter
    • 100 gr amandelsnippers
    • 80 gr Parmezaanse kaas, geraspt
    • 60 gr verse spinazieblaadjes
    • 80 ml Franse dressing of balsamico vinaigrette

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor tot 180 graden C / gasstand 4. Leg de kipfilets tussen twee diepvrieszakken op een stevig, glad oppervlak. Sla de kipfilets met een (vlees)hamer of zware pan tot een dikte van 5 mm; leg apart.
    2. Smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak hierin de amandelen tot ze donker, goudbruin zijn, in ongeveer 10 minuten. Zet apart om af te koelen.
    3. Spreid de kipfilets uit op een snijplank en versrpeid hierover gelijkmatig de amandelen. Bestrooi met Parmezaanse kaas, en leg dan de blaadjes spinazie erbovenop. Rol elke kipfilet op en zet vast met cocktailprikkers. Schenk de helft van de vinaigrette in een ovenschaal en leg de kiprolletjes in de schaal met de naad naar onderen. Schenk de resterende vinaigrette over de kip.
    4. Zet de schaal ongeveer 45 minuten in de oven tot de kip gaar is. Laat het vlees 5-10 minuten rusten alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren