Paprika pilafrijst met kip

    Paprika pilafrijst met kip

    1keer bewaard
    1uur


    30 personen hebben dit gemaakt

    Een eenpansgerecht van pilafrijst met kip, champignons en paprika gekookt in een smaakvolle kippenbouillon.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 kippendijen, zonder vel
    • 700 ml kippenbouillon
    • 1 ui, fijngehakt
    • 3 teentjes knoflook, gepeld en fijngehakt
    • 1 theelepel gemalen kurkuma
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 100 gr champignons, in plakjes
    • 330 gr witte rijst
    • 3 tomaten, in plakjes
    • 1 rode paprika, dunne reepjes
    • 1 groene paprika, dunne reepjes
    • 1 gele paprika, dunne reepjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Doe de kippenbouillon, kippendijen, ui en knoflook in een grote pan en kook de kip in 20 minuten gaar. Haal de kip uit de bouillon en leg apart. Voeg kurkuma aan de bouillon toe en zet apart.
    2. Verhit olie in een grote koekenpan. Voeg champignons toe en bak deze 1 minuut. Voeg rijst toe, roer 2 minuten en voeg dan de bouillon toe. Laat alles 20 minuten sudderen. Ontvel de tomaten in de tussentijd en snij in plakjes, voeg toe aan de rijst. Snij de gekookte kip in kleinere stukjes en doe in de koekenpan, samen met de rode, groene en gele paprika. Roer alles goed door en laat op laag vuur sudderen, al roerende, tot al het vocht is opgenomen en de rijst los en luchtig is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren