Komkommer met azijn en suiker

    Komkommer met azijn en suiker

    37keer bewaard
    10min


    291 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een heerlijke, traditionele komkommersalade. Lekker als bijgerecht bij bijvoorbeeld gekookte aardappelen en bloemkool, maar kan ook heel goed bij andere groenten.

    Dien Drenthe, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 komkommer, geschild en in zeer dunne plakjes
    • 4 eetlepels azijn (witte of balsamico)
    • 2 eetlepels suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. Schil de komkommer en snijd met bijvoorbeeld een kaasschaaf in flinterdunne plakjes. Doe ze in een kom.
    2. Doe de azijn en suiker bij de komkommer en roer goed door. Laat een kwartiertje staan voor serveren. Voeg niet teveel azijn toe, want er wordt ook nog veel vocht aan de komkommer onttrokken. Eventueel meer of minder suiker naar smaak.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    Nanda
    van
    18

    Jaaa, zo maakte mijn oma en mijn moeder de komkommersalade en zo maak ik 'em zelf ook al jaren! Heerlijk! - 02 mrt 2015

    van
    1

    - Gewaardeerd op - 13 jun 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren