Gerstrisotto met champignons

    Gerstrisotto met champignons

    6keer bewaard
    1uur5min


    77 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke, gezonde en vullende gerstrisotto. Lekker als bijgerecht bij steak of geroosterd vlees, maar ook lekker als voorgerecht of licht hoofdmenu. Zeker als u iets bijzonders wilt serveren.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1,2 liter kippenbouillon (of groentebouillon voor een vegetarische maaltijd)
    • 1 eetlepel boter
    • 1 ui, fijngesneden
    • 200 gr parelgort
    • 1 theelepel gedroogde tijm, of 1 eetlepel verse tijm, fijngesneden
    • 1 laurierblad
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 450 gr champignons, in plakjes
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 2 eetlepels verse peterselie, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. De bouillon in een grote sauspan aan de kook brengen. In een grote koekenpan op een middelhoog vuur de boter smelten. Ui toevoegen en 5 minuten sauteren. Gort, tijm, laurier en 450 ml hete bouillon toevoegen. Aan de kook brengen, vervolgens vuur laag zetten en doorkoken tot de meeste bouillon opgenomen is (ong. 10 minuten). Voeg de resterende bouillon per porties van 125 ml toe, elke keer volledig laten absorberen alvorens een nieuwe portie toe te voegen. In totaal duurt dit proces ong. 50 minuten.
    2. Intussen in een grote koekenpan de olijfolie verhitten en daarin de champignons sauteren tot deze gaar zijn. Knoflook toevoegen en ong. 3 minuten verder garen. De gortmix en peterselie toevoegen. Laurierblad verwijderen en opdienen.

    Tip:

    Je kunt dit gerecht veganistisch maken door de boter te vervangen door olijfolie en de kippenbouillon door groentebouillon.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren