Patti's mosselen a la mariniere

    Patti's mosselen a la mariniere

    6keer bewaard
    25min


    312 personen hebben dit gemaakt

    Dit gerecht doet mij denken aan een diner op een terras in zuid Frankrijk. Serveer met knapperig brood, en een koud glas witte wijn.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 50 verse mosselen, schoongemaakt en ontdaan van baard
    • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
    • 5 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 240 ml witte wijn
    • 2 eetlepels margarine of roomboter
    • 3 lenteuitjes, fijngehakt
    • 1 bosje verse peterselie, fijngehakt
    • 3 romatomaten, in kleine stukjes
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Leg de mosselen in een grote kom onder koud water. Laat ze 20 minuten weken om zand te verwijderen.
    2. Verhit olie in een grote soeppan op middellaag vuur. Voeg de knoflook toe en roerbak deze 1 minuut, laat het niet bruin worden. Voeg de lenteui en tomaten toe en bak dit tot ze bijna zacht zijn. Schenk de witte wijn erbij en roer de peterselie en boter erdoor. Breng aan de kook en laat koken tot het vocht is gereduceerd tot de helft, na ongeveer 15 minuten. Voeg zout en peper naar smaak toe.
    3. Voeg de mosselen toe, doe de deksel op de pan en laat ze koken tot alle schelpen opengaan, ongeveer 10 minuten. Doe de mosselen en saus in een serveerschaal en gooi eventuele dichte mosselen weg. Bon appetit!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Heerlijke mosselen. En helemaal niet moeilijk om te bereiden, er kan weinig misgaan. - 19 jul 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren