Thaise kip in pindasaus

    Thaise kip in pindasaus

    5keer bewaard
    1uur50min


    160 personen hebben dit gemaakt

    Kipdijen gemarineerd in een pittige soja-knoflookmarinade, dan gebakken in een pindasaus.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 225 ml sojasaus
    • 8 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 eetlepel fijngehakte verse gember
    • 2 eetlepels hete pepersaus
    • 1 kg kippendijen, zonder vel
    • 1 eetlepel sesamolie
    • 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
    • 1 ui, in plakjes
    • 120 ml water
    • 4 eetlepels pindakaas (met stukjes)
    • 2 eetlepels fijngehakte lenteui of bieslook

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Extra tijd: 1uur marineren  ›  Klaar in:1uur50min 

    1. Meng de sojasaus, knoflook, gember en hete pepersaus in een grote kom. Voeg de kip aan de marinade toe en roer om zodat alles goed bedekt is. Dek af en laat in de koelkast minstens een uur marineren.
    2. Verhit de sesamolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de basterdsuiker toe en roer tot de suiker is opgelost. Voeg de ui toe en bak deze 5 minuten. Voeg de kipdijen toe en braad deze in 5 minuten aan beide kanten aan. Schenk de marinade in de pan, voeg water toe en breng aan de kook.
    3. Zet het vuur laag en laat 15-20 minuten sudderen. Voeg de pindakaas toe, roer goed door en laat nog eens 10 minuten sudderen. Doe de inhoud in een serveerschaal, schenk de saus erover en garneer met lenteui.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren