Mascarpone-dessert met bosbessen

  • 7keer bewaard
  • 20min

Mascarpone wordt met honing, rum, suiker en citroensap gemengd en met warme bosbessensaus overgoten. Een fantastisch nagerecht, dat snel bereid is.

Julia

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 400 gr bosbessen, gewassen en afgedroogd
  • sap van 1 citroen
  • 400 gr mascarpone
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 2 cl rum
  • 2 eetlepels suiker
  • 200 ml druivensap

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:20min 

  1. Mascarpone, honing, poedersuiker en rum met een garde mengen. Citroensap toevoegen en goed mengen. In individuele schaaltjes of een grote schaal schenken.
  2. Suiker in een pan laten karameliseren en met druivensap afblussen. Het vocht onder voortdurend roeren aan de kook brengen, zodat de karamel van de bodem los komt.
  3. Bosbessen toevoegen en kort verwarmen.
  4. Bosbessensaus over de mascarponecreme gieten. Als de saus te vloeibaar is, dan alleen de bosbessen en een deel van de saus erop doen.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (1)

berts
van
0

Ik heb alle ingrediënten, behalve de bosbessen, met elkaar gemengd en toen de mascarpone verdeelt over de schaaltjes. Drie uur laten rusten in de koelkast. Bij het serveren de bosbessen op een bedje van slagroom gelegd, overgoten met een heel klein beetje rum en bessensap. Een heerlijk dessert. - 13 jan 2013

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties