Gerstsalade met Amandelen en Abrikozen

    (44)
    1 uur 5 minuten

    Deze fruitige salade is vezelrijk, ziet er prachtig uit en heeft een volle smaak. Als u sojayoghurt gebruikt wordt het een veganistisch gerecht.


    41 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 11 

    • 300 gr parelgort
    • 1 liter water
    • 1 eetlepel koolzaadolie
    • 1 rode ui, in dunne ringen
    • 84 gr gedroogde abrikozen, in plakjes
    • 50 gr amandelschilfers
    • 2 eetlepels verse peterselie, fijngesneden
    • 225 gr magere yoghurt
    • 2 eetlepels honing
    • het sap van 1 citroen
    • 1/2 theelepel kaneelpoeder
    • 1/2 theelepel gemalen kurkuma
    • 1/2 theelepel zout
    • 1 mespuntje gemalen nootmuskaat

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. De gort in een fijne zeef afspoelen. In een zware pan water aan de kook brengen, gort toevoegen en op een laag vuur 45-50 minuten laten koken tot al het water geabsorbeerd is. Afkoelen tot kamertemperatuur.
    2. In een kleine koekenpan op een middelhoog vuur olie verhitten en hierin ui goudbruin sauteren.
    3. In een presenteerschaal gort, ui, abrikozen, amandelen en peterselie omscheppen en mengen.
    4. In een kopje yoghurt, honing, citroensap, kaneel, kurkuma, zout en nootmuskaat mengen. Over de gortmix verdelen en omscheppen om te mengen. Op kamertemperatuur opdienen.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (44)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties