Appelsalade

    Appelsalade

    6keer bewaard
    1uur15min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een zeer verfrissende appelsalade. Ook lekker met vanilleijs of met slagroom. Na het schillen de appels snel met de dressing vermengen, zodat ze niet bruin worden.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 6 middelgrote appels
    • 100 gr walnoten
    • 100 gr amandelen, gehakt
    • 50 gr geglaceerde kersen
    • 1 eetlepel pistachenootjes, gepeld
    • Voor de saus
    • 60 gr suiker
    • sap van 1 citroen
    • rasp van de schil van 1 citroen
    • 2 glaasjes arak (sterke drank)
    • 1 eetlepel honing
    • 1 mespuntje kaneel
    • 1 eetlepel geraspte kokos

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Extra tijd: 1uur in de koelkast  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Appels schillen, klokhuis verwijderen, in schijfjes snijden en in een kom doen. Voeg de grof gehakte walnoten, amadenelen, de klein gesneden kersen en de pistachenootjes toevoegen.
    2. De suiker met het citroensap vermengen, arak, honing en kaneel toevoegen en met citroenrasp op smaak brengen. De saus over de appel gieten en afgedekt minstens 1 uur in de koelkast zetten. Dan de geraspte kokos erdoor mengen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren