Maïs van de bbq

    (2)
    2 uur 40 minuten

    Verse maïs van de bbq is een eenvoudig bijgerecht bij allerlei gegrilde gerechten. Mijn kinderen zijn er dol op, vooral met veel boter.


    8 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 6 maïskolven met blad
    • 6 eetlepels boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Extra tijd: 2uur weken  ›  Klaar in:2uur40min 

    1. Maïskolven met blad in koud water leggen en 2 uur laten weken.
    2. Barbecue aansteken en het rooster invetten.
    3. Laat de maïs uitlekken en 'klap' de bladeren naar onderen. Verwijder de draden. Elke maïskolf met een eetlepel boter bestrijken en de bladen weer om de maïskolf doen.
    4. Maïskolven in het blad op de barbecue leggen en ongeveer 30 minuten grillen, terwijl je ze steeds omdraait, tot de maïs gaar is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (2)

    Beoordelingen in het Nederlands (2)

    stroopwafel
    2

    Ik had nog nooit mais op de barbecue gemaakt, maar dit was erg eenvoudig, kan iedereen. Ik heb er iets meer dan een eetlepel boter opgesmeerd. Heerlijke sappige maiskolf!  -  26 jul 2010

    ChantalMallet
    0

    lijkt me erg lekker zeker proberen  -  01 apr 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren