Courgette-fetarolletjes

    Courgette-fetarolletjes

    20keer bewaard
    2dagen40min


    16 personen hebben dit gemaakt

    Deze antipasti met courgette en feta maak ik voor alle feestjes, omdat ze zo goed voor te bereiden zijn. Courgetteplakken worden gebakken, met feta gevuld en marineren dan 1-2 dagen in de koelkast in een knoflook-kruiden-balsamicomarinade.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 600 gr courgette, gewassen, afgedroogd en in de lengte in dunne plakken gesneden
    • olijfolie
    • 100-150 gr feta, verkruimeld
    • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 2 eetlepels gemengde Italiaanse kruiden, bv. basilicum, tijm, peterselie, kervel
    • 4 eetlepels balsamico

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 2dagen in de koelkast  ›  Klaar in:2dagen40min 

    1. Olijfolie in een pan verhitten en de courgetteplakken in hete olie in porties bakken, tot ze lichtbruin en gaar zijn.
    2. Courgetteplakken op keukenpapier laten uitlekken. Verkruimelde feta over de plakken verdelen en oprollen. Met een cocktailprikker vastmaken.
    3. Leg de rolletjes in een diepe (het liefst net zo diep als de rolletjes) schaal. Fijngehakte knoflook erover verdelen. Dan met de kruiden bestrooien en als laatste besprenkelen met de balsamico. Schaal afdekken en 1-2 dagen in de koelkast laten trekken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    SusanneVos
    0

    Net gemaakt, en zelfs zonder te rusten smaken ze echt superr ! - 02 mei 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren