Thaise kip curry met paprika

    Thaise kip curry met paprika

    3keer bewaard
    30min


    124 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een favoriet bij ons thuis. Je kunt het nog sneller maken door restjes gekookte kip te gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel plantaardige olie
    • 1 theelepel rode currypasta
    • 550 gr kipfilet, in blokjes of reepjes
    • 1 ui, grof gehakt
    • 1 rode paprika, in reepjes
    • 1 eetlepel citroenrasp
    • 225 ml kokosmelk
    • 1 eetlepel vissaus
    • 1 eetlepel vers citroensap
    • 1 eetlepel verse koriander, gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verhit olie in een grote koekenpan op hoog vuur; verhit de currypasta 30 seconden in de olie. Voeg de kip toe en bak nog eens 3 minuten. Roer de ui, paprika, citroenrasp, kokosmelk, vissaus en citroensap toe; breng aan de kook; laat koken tot de kip gaar is, in 5-7 minuten. Bestrooi met koriander, roer door en dien op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren