Gazpacho met tomaten, augurken en paprika

    Gazpacho met tomaten, augurken en paprika

    2keer bewaard
    35min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Gazpacho is mijn lievelingssoep in de zomer. Ik vind, als het buiten zo warm is, niks gaan boven een heerlijke koude soep. Ijskoud geserveerd met geroosterd brood.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1/2 rode paprika, klein gesneden
    • 200 gr augurken
    • 750 gr vleestomaten, zonder vel en pitjes
    • 4 plakken witbrood, zonder korst en verkruimeld
    • 1 eetlepel + 70 ml olijfolie
    • 2 uien, fijngehakt
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • peper
    • zout
    • 1 eidooier
    • 3-4 eetlepels citroensap
    • 1 bosje munt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 5min  ›  Extra tijd: 15min in de koelkast  ›  Klaar in:35min 

    1. Een eetlepel olijfolie in een pan verhitten en uien en knoflook daarin aanbakken.
    2. Paprika, augurken en tomaten in een blender pureren. De broodkruimels erdoor mengen. Uien en knoflook erdoor mengen en de soep in de koelkast zetten.
    3. Soep nogmaals pureren.
    4. Eidooier met zout, peper en citroensap loskloppen. Meng hier 70 ml olijfolie door en roer het mengsel door de soep. Als laatste de fijngehakte munt toevoegen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren