Thaise kipsaté

    Thaise kipsaté

    14keer bewaard
    50min


    61 personen hebben dit gemaakt

    De eenvoudige marinade is gemaakt met kokosmelk, koriander en kerrie. De reepjes kipfilet hoeven maar een half uur te marineren, dan kun je ze aan sateprikkers rijgen en grillen op de bbq.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 120 ml kokosmelk
    • 1 1/2 theelepel gemalen koriander
    • 1 theelepel kerriepoeder
    • 1 theelepel vissaus
    • 1/2 theelepel chili olie
    • 450 gr kipfilet, in lange reepjes
    • 1 eetlepel gehakte verse koriander
    • 1 eetlepel gehakte ongezouten pinda's
    • 12 sateprikkers, 15 minuten in water geweekt
    • 225 gr Thaise pindasaus

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 30min marineren  ›  Klaar in:50min 

    1. Meng de kokosmelk, gemalen koriander, kerrie, vissaus en chili olie in een middelgrote kom. Voeg de kip toe en roer om zodat alles bedekt is met marinade. Dek af en zet minstens 30 minuten (tot 2 uur) in de koelkast.
    2. Verhit een grilpan voor of steek de barbecue aan. Rijg de kiprepen aan de sateprikkers. Gooi resterende marinade weg.
    3. Gril de kip 2 a 3 minuten per kant, tot het helemaal gaar is. De tijd hangt van de dikte van de kip af. Leg op een serveerschaal en garneer met verse koriander en gehakte pinda's. Serveer met pindasaus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren