Kruisbessengelei

    Kruisbessengelei

    1keer bewaard
    1uur25min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Deze gelei is niet zo zoet als andere jam en smaakt daardoor ook heerlijk op een toastje bij wijn en kaas. Het ziet er erg mooi uit in een glazen pot, dus ook leuk om weg te geven.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 6 potten

    • 1,5 kilo kruisbessen
    • 0,5 liter halfdroge witte wijn (of zoveel als nodig)
    • Een paar stengels onbehandelde citroenmelisse
    • 400 gr geleisuiker
    • 1 zakje citroenzuur (of zoveel als nodig)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur5min  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Kruisbessen in een stoomextractor sap laten ontrekken, dat duurt ongeveer 1 uur. Sap nogmaals door een zeef gieten.
    2. Zoveel witte wijn toevoegen zodat je in totaal 1,2 liter vocht hebt. Met geleisuiker in een pan doen en aan de kook brengen. 4 minuten laten bruisen en koken en dan iets op een bordje doen. Als de gelei te vloeibaar is, een beetje citroenzuur toevoegen en nogmaals proberen. Niet teveel, want de gelei wordt nog steviger bij het afkoelen.
    3. gesteriliseerde jampotten op een vochtige theedoek zetten. In elke pot een stengel citroenmelisse doen en de kokende gelei erop schenken.
    4. Potten goed afsluiten en omdraaien. Zo laten staan tot de gelei helemaal is afgekoeld.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren