Spaanse kipspiesjes (Pinchos)

    Spaanse kipspiesjes (Pinchos)

    42keer bewaard
    8uur27min


    13 personen hebben dit gemaakt

    Ik maak vaak tapas, vooral in de zomer. Op de barbecue zijn deze spaanse kipspiesen zo klaar, maar ze moeten wel een paar uur marineren, dus handig om de dag vantevoren te maken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr kipfilet, in kleine blokjes
    • 4 teentjes knoflook
    • 2 theelepels zout
    • sap van 2 citroenen
    • 1 eetlepels paprikapoeder, zoet
    • 1 theelepels gemalen koriander
    • 1 snufje gemalen komijn
    • sateprikkers

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 12min  ›  Extra tijd: 8uur in de koelkast  ›  Klaar in:8uur27min 

    1. Knoflook met de vuist pletten, in een tupperware bakje met deksel doen en met zout bestrooien. Citroensap, paprikapoeder, koriander en komijn mengen en over de knoflook schenken. Kipblokjes in de marinade leggen, deksel erop, goed schudden en een nacht in de koelkast laten marineren.
    2. Vlees op sateprikkers rijgen en nogmaals door de marinade halen. Dan goed gaar bakken of grillen op de hete barbecue (ongeveer 12 minuten) en warm of koud serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren