Vegetarisch roerbakgerecht met pindasaus

    Vegetarisch roerbakgerecht met pindasaus

    6keer bewaard
    35min


    102 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een vegetarisch gerecht met een heleboel groenten, roergebakken met spaghetti, in een heerlijke Thaise pindasaus.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 225 gr spaghetti
    • 1 eetlepel maizena
    • 225 ml groentebouillon
    • 5 eetlepels pindakaas
    • 3 eetlepels sojasaus
    • 3 eetlepels honing
    • 3 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
    • 1 theelepel sesamolie
    • 1 theelepel gemalen gember
    • 1/4 theelepel cayennepeper
    • 2 eetlepels sake (Japanse rijstwijn)
    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 ui, in stukjes
    • 100 gr broccoliroosjes
    • 1 grote wortel, geschild en in plakjes
    • 1/2 rode paprika, in reepjes
    • 100 gr sugar snaps

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Vul een grote pan met licht gezouten water en breng aan de kook op hoog vuur. Voeg de spaghetti toe zodra het water kookt en breng weer aan de kook. Kook de spaghetti in ongeveer 12 minuten, met de deksel op de pan, beetgaar. Goed afgieten.
    2. Meng ondertussen met een garde de maizena door de groentebouillon tot deze is opgelost. Meng de pindakaas, sojasaus, honing, basterdsuiker, sesamolie, gember en cayenneper erdoor. Breng aan de kook op middelhoog vuur, zet dan het vuur laag en laat sudderen tot het dikker is geworden, ongeveer 5 minuten. Roer de sake erdoor en houd warm.
    3. Verhit de plantaardige olie in een grote koekenpan op middelmatig vuur. Roer de knoflook en ui erdoor; roerbak dit tot de ui zacht is, in ongeveer 5 minuten. Voeg de broccoli, wortel, paprika en sugar snaps toe. Zet het vuur laag, dek af en laat 5 minuten stomen, tot de groenten gaar zijn. Meng de groenten met de pindasaus en spaghetti. Serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Dit blijft voor mij een favoriete manier om pindasaus te maken! Ik laat de sake weg en doe sambal ipv chillipoeder en ook doe ik alleen honing erin en geen bastardsuiker. Smullen maar! - 04 apr 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren