Wilde rijstsalade met komkommer

    Wilde rijstsalade met komkommer

    5keer bewaard
    1uur10min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Je kunt deze salade natuurlijk ook met gewone witte rijst maken, maar met wilde en bruine rijst smaakt het meer bijzonder en ergens ook wat knapperiger.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 200 gr gemengde rijst (wilde en bruine rijst)
    • 2 komkommers
    • 75 gr naturel yoghurt
    • 4 eetlepels olijfolie
    • ½ kopje citroensap
    • Scheutje witte wijnazijn
    • Zout
    • Peper
    • 1 bosje koriander
    • 1 bosje lenteuitjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Rijst in koud water afspoelen. Met zout en 600 ml water in een pan aan de kook brengen. Met het deksel op de pan 50 minuten laten koken op laag vuur. Van het vuur halen en iets laten afkoelen.
    2. Komkommers schillen (alleen als ze bespoten zijn, anders schil erop laten). Halveren en de zaadlijsten verwijderen met een theelepel. In stukjes snijden en in een kom doen. Meng de rijst erdoor.
    3. Yoghurt, olijfolie, citroensap en azijn mengen. Met zout en peper op smaak brengen.
    4. Koriander fijn hakken, lenteuitjes grof hakken.
    5. Met de saus door de rijst en komkommer doen en alles goed mengen. Tot serveren in de koelkast zetten en de smaken even laten doortrekken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren