Bonensalade met rode ui en Gorgonzola

    Bonensalade met rode ui en Gorgonzola

    4keer bewaard
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ik hou niet van rauwe uien, maar met frambozenazijn uit de oven vind ik ze heerlijk.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 grote rode uien
    • 4 eetlepels frambozenazijn en naar smaak voor de dressing
    • 750 gr schoongemaakte sperziebonen
    • olijfolie
    • 125 gr Gorgonzola
    • versgemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Oven voorverwarmen tot 200 graden C. Bakblik met hoge rand invetten.
    2. Uien in dunne ringen snijden en met 4 eetlepels frambozenazijn mengen. Over het bakblik verdelen en roosteren in de voorverwarmde oven, tot ze aan alle kanten bruin worden, in ongeveer 20-30 minuten. Regelmatig omdraaien.
    3. In de tussentijd de bonen in ruim water in een pan zonder deksel 3 minuten koken, dan in ijswater laten schrikken en goed laten uitlekken.
    4. Afgekoelde bonen met de afgekoelde uien mengen. Naar smaak olijfolie en frambozenazijn toevoegen en gorgonzola erover verkruimelen. Met zout en peper op smaak brengen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren