Aspergesoep van groene asperges

    Aspergesoep van groene asperges

    6keer bewaard
    2uur20min


    14 personen hebben dit gemaakt

    Asperges zijn rijk aan foliumzuur, een B-vitamine die beschermt tegen hartziekten en aandoeningen bij het ongeboren kind.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 kg groene asperges, bijgesneden
    • 1 eetl. plantaardige olie
    • 5 g boter
    • 2 preien, alleen het wit, in ringetjes, goed afgespoeld
    • ½ ui, fijngesneden
    • 2 tenen knoflook, fijngesneden
    • 3 eetl. langkorrelige witte rijst
    • raspsel van 1 citroen
    • 1,2 l kippenbouillon, ontvet
    • ¼ theel. zwarte peper
    • ½ theel. gedroogde dragon
    • 3 eetl. yoghurt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 50min  ›  Extra tijd: 1uur10min  ›  Klaar in:2uur20min 

    1. Snijd de punten van de asperges en blancheer ze 1 min. in een pan met kokend water. Laat ze uitlekken. Snijd de rest van de asperges klein.
    2. Verhit de olie en boter in een grote pan op matig vuur. Bak hierin de prei, ui en knoflook 5 min. Voeg de kleingesneden asperges toe. Laat ze afgedekt 10 min. zachtjes pruttelen.
    3. Voeg de rijst, het citroenraspsel, de bouillon en de peper toe. Laat de soep afgedekt 30 min. trekken.
    4. Pureer de soep in een keukenmachine; werk zo nodig in gedeelten. Schenk de soep weer in de pan en voeg de dragon en de geblancheerde aspergepunten toe. Laat de soep 3 min. doorwarmen. Neem de pan van het vuur, roer de yoghurt door de soep en serveer hem.

    Goede combinatie

    Zowel asperges als bloemkool laten zich goed combineren met mosterd. Serveert u soep met broodjes, dan is licht roggebrood met ham en een likje Dijonmosterd de perfecte partner voor bij deze soepen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren