Cassoulet met kip en worst

    Cassoulet met kip en worst

    1keer bewaard
    2uur5min


    Maak dit als eerste!

    Een heerlijke schotel van kipkarbonades, bonen en saucijs en traditioneel geserveerd met een korst van broodkruimels.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 kipkarbonades, ontveld en ontbeend, elke circa 100 g
    • 4 tenen knoflook, uitgeperst
    • 2 theel. verse tijmblaadjes
    • versgemalen peper
    • 2 theel. olijfolie
    • 1 kleine ui, fijngesneden
    • 2 wortels, kleingesneden
    • 200 g tomaten uit blik (zonder zout), kleingesneden
    • 600 g gare cannellinibonen of witte bonen
    • 200 g kielbasa of andere knoflooksaucijs, in dunne plakjes
    • 2 eetl. droog broodkruim of paneermeel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur15min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:2uur5min 

    1. Doe de stukken kip in een grote kom en wrijf ze in met de knoflook, tijm en flink wat peper. Plaats ze afgedekt minstens 1 uur in de koelkast.
    2. Neem een kleine braadpan die ook in de oven kan en verhit hierin de olie op matig vuur. Bak hierin de stukken kip in 4 minuten rondom licht aan. Leg ze op een schaal.
    3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak intussen in dezelfde pan de ui en wortels 7 minuten, of tot de ui glazig is. Voeg de tomaten, bonen en plakjes saucijs toe. Breng de stoofschotel aan de kook, draai het vuur laag en voeg de stukken kip toe. Plaats de stoofschotel afgedekt 20 minuten in de oven.
    4. Bestrooi de stoofschotel met het broodkruim en sprenkel er 2 eetlepels van het kookvocht over. Plaats de stoofschotel nog 20 minuten in de oven, of tot het broodkruim goudbruin kleurt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren