Chili con carne met hamlappen

    Chili con carne met hamlappen

    3keer bewaard
    1uur20min


    Maak dit als eerste!

    Een mild pittige chili con carne, maar in plaats van gehakt gebruiken we hamlappen. Een makkelijk te bereiden eenpansgerecht dat iedereen goed zal smaken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 theel. plantaardige olie
    • 250 g hamlappen, in blokjes
    • 1 grote ui, fijngesneden
    • 3 tenen knoflook, uitgeperst
    • 1 groene paprika, in ruitjes
    • 1 blik (à 400 g) tomaten met sap (zonder zout), kleingesneden
    • 1 blikje (à 113 g) niet te scherpe groene chilipepers
    • 1½ theel. Mexicaans chilipoeder
    • 1 theel. gedroogde oregano
    • zout
    • 600 g gare rode kidneybonen
    • 3 theel. limoensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig tot hoog vuur. Schep hierin de blokjes vlees 2 minuten om, of tot ze licht kleuren. Schep ze met een schuimspaan op een bord.
    2. Schep de ui en knoflook in de pan en bak ze 5 minuten, of tot ze zachter zijn. Voeg de paprikaruitjes toe en bak ze 4 minuten, tot ze zachter zijn.
    3. Voeg 3 eetlepels water, de tomaten, de chilipepers, het chilipoeder, de oregano en een snufje zout toe. Breng deze saus aan de kook en draai het vuur laag. Voeg de blokjes vlees en de bonen toe. Laat de bonenschotel afgedekt 40 tot 45 minuten sudderen, of tot het vlees gaar is. Schep er het limoensap door.

    Wist u dat?

    Zelfgekookte bonen of bonen uit blik hebben ongeveer dezelfde voedingswaarde; soms kan wat vitamine C en niacine worden afgespoeld met het blikvocht. Het voordeel van bonen uit blik is dat ze tijdens het inblikken wat natrium zijn kwijtgeraakt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren