Met groenten gevulde champignons

    Met groenten gevulde champignons

    36keer bewaard
    40min


    16 personen hebben dit gemaakt

    Een perfect voorgerecht van grote champignons gevuld met groenten, dat rijk aan voedingsvezels is.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 24 grote champignons of 12 portobello's, zonder steeltjes
    • 2 theel. plantaardige olie
    • 1 ui, fijngesneden
    • 3 tenen knoflook, fijngesneden
    • 1 wortel, kleingesneden
    • 1 rode paprika, zonder de zaadjes, fijngesneden
    • 1¼ dl kippenbouillon
    • ½ theel. gedroogde oregano
    • 3 eetl. geraspte Parmezaanse kaas
    • 2 eetl. fijngesneden peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Blancheer de paddestoelenhoeden 2 min. in een pan met kokend water. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
    2. Verhit de olie in een grote koekenpan op matig vuur en bak hierin de ui en knoflook 5 min. Voeg daarna de wortel en paprika toe en bak ze 4 min. mee. Voeg hierna de bouillon en oregano toe en laat de groenten nog 4 min. zachtjes pruttelen. Neem de groenten van het vuur en schep de kaas en peterselie erdoor.
    3. Vul de paddestoelenhoeden met het mengsel. Leg ze op een bakplaat en bak ze zo 10 min. in de oven.

    WIST U DAT…

    … paddestoelen triterpenoïden bevatten, stoffen die kanker kunnen helpen voorkomen door de vorming van tumoren te bemoeilijken? Tijdens de bereiding van paddestoelen worden de celwanden deels afgebroken, waardoor de voedingsstoffen beter kunnen worden opgenomen door het lichaam.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren