Italiaanse kip cacciatore

    Italiaanse kip cacciatore

    7keer bewaard
    45min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Een klassiek Italiaans stoofgerecht. Hier wordt kipfilet gebruikt, samen met champignons, paprika, tomaten en rozemarijn.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 theel. olijfolie
    • 4 kipfilets (elke 150 g)
    • 1 rode ui, fijngesneden
    • 4 tenen knoflook, uitgeperst
    • 1 rode paprika, in ruitjes van 1 cm
    • 250 g kleine champignons, in vieren gesneden
    • 500 g tomaten, kleingesneden
    • 3 eetl. kippenbouillon
    • 1 eetl. verse rozemarijnnaaldjes
    • zout
    • versgemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur. Bak hierin de kipfilets aan elke kant 3 minuten, of tot ze goudbruin kleuren. Schep ze op een bord.
    2. Draai het vuur iets lager en bak de ui en de knoflook 7 minuten, of tot de ui gaar is. Voeg de paprika toe en bak deze 4 minuten, of tot hij gaar maar nog een beetje knapperig is. Voeg de champignons toe en schep ze 3 minuten om, of tot ze gaar zijn.
    3. Voeg de tomaten, bouillon, rozemarijn en wat zout en peper toe. Breng alles aan de kook. Leg de kipfilets in de saus en draai het vuur heel laag. Laat de kipfilets afgedekt 10 minuten sudderen. Keer ze en laat ze nog 10 minuten sudderen, of tot ze gaar zijn.

    Wist u dat?

    • Tomaten bevatten veel lycopeen. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat deze stof werkzaam kan zijn tegen hartaandoeningen en kanker, zelfs nog beter dan bètacaroteen. De onderzoekers adviseren dan ook veel tomaten te eten, vooral gare tomaten. * • 8 kilo verse tomaten zijn benodigd voor de productie van 500 g zongedroogde tomaten. Deze laatste zitten dan ook tjokvol voedingsstoffen. 100 g zongedroogde tomaten bevatten 100 mg calcium: ongeveer 13 keer zoveel als 100 g verse tomaten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Het recept te zien zag er smakelijk uit. Ik hou van de traditionele italiaanse keuken. Helaas bij dit gerecht overheerst de tomaten smaak veel te veel. Ik had meer een tomaten kip smaak dan dat de andere ingredienten eruit kwamen. Misschien dat de verhoudingen wat aangepast moeten worden, want al met al zijn het lekkere ingredienten, maar redelijk smaakloos als het klaar is. - 14 aug 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren