Aardbeientaart met kwark

    Aardbeientaart met kwark

    2keer bewaard
    2uur5min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Een zelfgemaakte taartbodem met een vulling van yoghurtkaas en verse aardbeien.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 110 g bloem
    • 75 g + 3 theel. suiker
    • zout
    • 60 g boter, in kleine blokjes
    • 1½ eetl. zure room
    • 5 dl verse yoghurtkaas (zie recept op deze site)
    • ¾ theel. vanille-extract
    • 300 g aardbeien, doormidden gesneden
    • 3 eetl. abrikozenjam

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 40min  ›  Extra tijd: 1uur in de koelkast  ›  Klaar in:2uur5min 

    1. Vermeng in een grote kom de bloem, 3 theelepels suiker en een snufje zout. Werk er met een deegsnijder of twee messen de boter door, zodat u een kruimelig mengsel krijgt. Meng er de zure room en 2 theelepels ijskoud water door. Schep dit vlug door het bloemmengsel, zodat u een samenhangend deeg krijgt. Plet dit en omwikkel het met plasticfolie. Plaats het minstens 1 uur in de koelkast.
    2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van 33 cm doorsnee. Bekleed hiermee een taartvorm met losse bodem van 23 cm doorsnee. Prik hier en daar gaatjes in de deegbodem. Leg er een vel aluminiumfolie op en verzwaar dit met een blinde vulling (bijvoorbeeld gedroogde bonen). Bak de deegbodem 20 minuten, of tot hij stevig begint te worden. Verwijder de blinde vulling en het folie en bak de deegbodem nog 15 minuten, of tot hij gaar is. Laat hem afkoelen op een rooster.
    3. Vermeng in een middelgrote kom de verse yoghurtkaas, de resterende 75 g suiker en het vanille-extract. Bestrijk hiermee de afgekoelde taartbodem. Schik de aardbeien er in cirkels op.
    4. Laat in een pannetje de abrikozenjam smelten op laag vuur en bestrijk de aardbeien hiermee. Laat het glazuur afkoelen en stollen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    AnitaKuiper
    0

    was heel erg lekker heb er van gesmult - 13 jun 2015

    van
    0

    Ik ga het vanavond proberen, ben benieuwd... - 26 feb 2013

    van
    0

    Ik ga het vanavond proberen, ben benieuwd... - 26 feb 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren