Kwarktaart met aardbeien en bosbessen

    Kwarktaart met aardbeien en bosbessen

    6keer bewaard
    2uur20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een dunne, krokante deegbodem wordt gevuld met romige sinaasappelcrème - een goed alternatief voor banketbakkersroom. Daarop komen heerlijke aardbeien en bosbessen, met een laagje glazuur als finishing touch.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • Deegbodem
    • 100 g bloem
    • 50 g boter, op kamertemperatuur
    • 2 el fijne suiker
    • 2 eierdooiers
    • Vulling
    • 225 g magere kwark
    • 1 el vloeibare honing
    • geraspte schil van 1 sinaasappel
    • 1 el sinaasappelsap
    • 225 g rijpe aardbeien, in vieren gesneden
    • 50 g bosbessen
    • 4 el rodebessengelei

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 1uur30min in de koelkast  ›  Klaar in:2uur20min 

    1. Zeef de bloem op een koel werkblad, maak een kuiltje in het midden en doe daarin de boter, de suiker en de eierdooiers. Meng de ingrediënten in het midden met uw vingers door elkaar en meng dan vanuit het midden de bloem erdoor tot u een smeuïg deeg hebt. Doe het deeg in een plastic zak en laat het 1 uur afkoelen.
    2. Rol het deeg dun uit op een met bloem bestrooid werkblad en leg het in een springvorm met een diameter van 21 cm. Zet de vorm 30 minuten in de koelkast.
    3. Verwarm de oven voor op 190 °C (gasovenstand 5). Bedek de deegbodem met vetvrij papier, leg er een ‘blinde’ vulling op en bak 10-15 minuten, of tot de bodem lichtbruin is. Verwijder de blinde vulling en het papier en laat nog 5 minuten bakken, of tot de deegbodem gaar is. Laat afkoelen en haal de deegbodem voorzichtig uit de vorm.
    4. Voor de vulling: meng kwark, honing, sinaasappelschil en -sap tot een smeuïg mengsel. Verdeel de vulling gelijkmatig over de deegbodem.
    5. Schik de aardbeien en de bosbessen gelijkmatig over de vulling. Verhit de rodebessengelei tot die vloeibaar en is en bestrijk er dan het fruit mee. Laat de taart goed afkoelen en opstijven voor u hem serveert, liefst niet langer dan 2 uur na het vullen.

    Bevat per portie

    ✓✓ B12, C * ✓ A, B2, E, calcium

    Variaties en tips

    • Voor een frambozen-perzikentaart mengt u geen honing en sinaasappelsap door de kwark, maar 1-2 tl rozenwater en 1 el fijne suiker. Vervang de aardbeien en de bosbessen door 125 g frambozen en 3 rijpe perziken, in mooie schijfjes gesneden. Glazuur de taart met gesmolten abrikozenjam. * • Voor een mango-passievruchtentaart mengt u de kwark met de gezeefde pulp van 2 passievruchten in plaats van met de sinaasappelschil en het -sap. Vervang de aardbeien en bosbessen door 1 grote, rijpe mango, in mooie schijfjes gesneden, en glazuur met abrikozenjam. Mango is een goede bron van bètacaroteen en dus van vitamine A. Hoe rijper het fruit is, hoe meer bètacaroteen erin zit. Antioxiderende voedingsstoffen, zoals bètacaroteen en vitamine C, beschermen het lichaam tegen vrije radicalen. Blootstelling aan milieuvervuiling en rook doet de behoefte aan antioxidanten toenemen.

    Pluspunten

    • Aardbeien en bosbessen bevatten veel vitamine C. * • Magere kwark bevat veel essentiële voedingsstoffen, zoals eiwit en calcium, en minder vetten en kilocalorieën dan volle kwark.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren