Wortelsalade op Marokkaanse wijze

    Wortelsalade op Marokkaanse wijze

    13keer bewaard
    33min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een wortelsalade met Marokkaanse smaken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 g wortels, geschrapt en in dikke plakjes gesneden
    • 2 theel. plantaardige olie
    • 1 theel. gemalen korianderzaad (ketoembar)
    • 1 theel. gemalen komijn (djinten)
    • ½ theel. gemalen gember (djahé)
    • zout
    • 2 theelepels honing
    • 2 eetl. citroensap
    • 1 eetl. sinaasappelsap
    • 4 eetl. fijngesneden verse koriander

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 8min  ›  Klaar in:33min 

    1. Kook de wortels in een middelgrote pan met een bodempje water in circa 5 minuten halfgaar. Doe ze samen met een beetje kookvocht in de mengkom van een keukenmachine en hak ze met behulp van de pulseerknop grof.
    2. Verhit de olie in een middelgrote koekenpan met antiaanbaklaag. Bak hierin het korianderzaad, de komijn en gember met een snufje zout 2 tot 3 minuten, of tot de aroma's vrijkomen. Schep de wortels om in het specerijenmengsel. Schep de honing erdoor.
    3. Doe het mengsel over in een schaal. Schep er het citroen- en sinaasappelsap en het korianderblad door.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren