Heerlijke rabarbertaart

    Heerlijke rabarbertaart

    5keer bewaard
    55min


    Maak dit als eerste!

    Deze zachte, warme taart is snel klaar en bijzonder lekker. Rabarber bevat kalium, calcium, magnesium, zink, koper en vitamine B6. De zachtzure smaak van rabarber gaat prima samen met de zoete smaak van vanille.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 50 g zachte boter of margarine
    • 85 g bruine basterdsuiker
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 250 g jonge rabarberstengels, gewassen, fijngesneden
    • 1 ei
    • 80 g fijne kristalsuiker
    • ½ dl water
    • 120 g bloem
    • 1 theel. bakpoeder
    • ½ theel. gemalen kardemom of citroenraspsel
    • 30 g verkruimelde hazelnoten
    • 250 g ananas schijven, of banaan, of appel/rozijnen (indien gewenst)
    • koude vanillesaus of licht ontdooid vanille-ijs (indien gewenst)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een ronde cakevorm dik in met 25 g boter en strooi de basterdsuiker hierover.
    2. Blancheer de rabarber tot alle stukjes zacht zijn. Laat ze uitlekken en vermeng met de vanillesuiker. Verdeel de rabarber over de bodem van de vorm.
    3. Breng het water aan de kook en voeg 25 g boter toe. Laat het mengsel afkoelen. Klop in een kom het ei met de kristalsuiker licht en romig.
    4. Vermeng in een andere kom de bloem met het bakpoeder en de kardemom. Schep het bloemmengsel en het water-botermengsel door het eimengsel. Schenk dit beslag over de rabarber in de bakvorm.
    5. Bak de taart 35-50 min. onder in de oven. Laat hem circa 10 min. afkoelen in de vorm. Stort hem omgekeerd op een schaal. Garneer hem met de hazelnoten. Serveer hem indien gewenst met het fruit en/of koude vanillesaus of ijs.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren