Uiensoep

    Uiensoep

    4keer bewaard
    20min


    Maak dit als eerste!

    Deze romige uiensoep is eenvoudig en snel te bereiden en smaakt overheerlijk als voorgerecht of hoofdgerecht met een stukje brood.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 theel. olijfolie
    • 400 g uien, fijngesneden
    • 6 bosuitjes, fijngesneden
    • 3 tenen knoflook, uitgeperst
    • 1 theel. suiker
    • 2 theel. tijmblaadjes
    • zout
    • 1½ dl kippenbouillon
    • 2½ dl magere melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verhit de olie in een grote pan met antiaanbaklaag op matig vuur. Voeg de uien, bosuitjes, knoflook, suiker, tijm en een snufje zout toe. Bak alles 10 minuten, of tot de uien gaar zijn.
    2. Voeg de bouillon en 1¾ dl water toe en breng dit aan de kook. Laat de soep afgedekt 5 minuten trekken op laag vuur. Pureer hem met de melk, laat weer doorwarmen en serveer.

    Wist u dat?

    Uien, bosuitjes en prei bevatten allylsulfiden (zwavelverbindingen) en saponinen. Beide stoffen werken beschermend tegen kanker; saponinen beschermen ook tegen hartaandoeningen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren