Ronde wortelcake

    Ronde wortelcake

    2keer bewaard
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een kruidige cake met wortels. Een gezonde en erg lekkere variant op de gewone cake.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 110 g bloem
    • 1 theel. dubbelkoolzure soda
    • 1 theel. gemalen kaneel
    • ½ theel. gemalen gember (djahé)
    • ½ theel. gemalen kardemom
    • zout
    • 2½ eetl. plantaardige olie, bijvoorbeeld arachideolie
    • 110 g kristalsuiker
    • 100 g gele basterdsuiker
    • 1 ei
    • 2 eiwitten
    • 4 middelgrote wortels, geraspt (160g)
    • 3 eetl. gele rozijnen
    • 2 eetl. zonnebloempitten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een ronde bakvorm van 20 cm doorsnee in met 1 theelepel olie, met op de bodem een met 1 theelepel olie ingevet vel bakpapier.
    2. Zeef de bloem met de dubbelkoolzure soda, kaneel, gember, kardemom en een snufje zout op een vel bakpapier. Klop in een grote kom de olie en beide soorten suiker door elkaar met een elektrische mixer, zodat u een licht en luchtig mengsel krijgt. Klop er het hele ei en vervolgens de eiwitten door. Vouw de wortels, rozijnen en zonnebloempitten door het beslag. Vouw het bloemmengsel er snel door.
    3. Schep het beslag in de geprepareerde vorm. Bak de cake 30 minuten, of tot een in het midden ingestoken satépen er schoon uitkomt. Laat de cake in de vorm 20 minuten afkoelen op een rooster. Stort hem vervolgens op het rooster en laat hem verder afkoelen.

    Wist u dat?

    Het bètacaroteen in worteltjes is goed voor uw ogen en kan grauwe staar helpen voorkomen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren