Puree van wortel en pastinaak

    Puree van wortel en pastinaak

    1keer bewaard
    30min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Twee vitaminerijke groenten in één gerecht: dat betekent tweemaal zoveel voedingsstoffen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 grote wortelen, geschild en kleingesneden
    • 1 grote pastinaak, geschild en kleingesneden
    • ½ theel. zout
    • 15 g boter of 1 eetl. plantaardige olie
    • 1 theel. sinaasappelraspsel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Doe de wortelen en pastinaak in een pan, overgiet ze krap met water en voeg het zout toe. Kook de groenten onafgedekt in circa 20 min. gaar, waarbij u bijna al het water laat verdampen.
    2. Giet de groenten af en pureer ze in een keukenmachine. Roer de boter en het sinaasappelraspsel erdoor.

    Goede combinatie

    Deze wortel-pastinaakpuree combineert uitstekend met verschillende gerechten. Serveer de puree bijvoorbeeld samen met roergebakken asperges en peultjes (zie bijvoorbeeld blz. 195), bij rollade of gegrilde vis.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren