‘Frites’ van zoete aardappelen

    ‘Frites’ van zoete aardappelen

    18keer bewaard
    27min


    34 personen hebben dit gemaakt

    ‘Frites’ staat hier tussen aanhalingstekens, want ze worden niet gefrituurd maar in de oven gebakken. Ze bevatten dus veel minder vet, maar zijn minstens zo lekker als gewone frites. U maakt ze met zoete aardappelen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 450 g zoete aardappelen, geschild, in staafjes van 1¼ cm dik
    • 1 eetl. + 1 theel. plantaardige olie
    • ¼ theel. zout
    • ¼ theel. zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 7min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:27min 

    1. Verwarm de oven voor op 215°C. Vet een bakplaat in met 1 theel. olie.
    2. Doe de aardappelstaafjes in een kom en schep ze om met de resterende olie, het zout en de peper. Spreid ze naast elkaar uit op de bakplaat.
    3. Bak de ‘frites’ 10 min. in de oven. Keer ze. Bak ze nog circa 10 min., tot ze gaar zijn en licht kleuren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    4

    Lekker heb het net gemaakt!! - 04 jan 2014

    van
    0

    Ik vind de patatjes wel erg slapjes maar lekker, ik heb er ook een snufje chili ingedaan, en een uitje meegebakken. - 02 sep 2016

    van
    0

    Om het nog lekkerder te maken heb ik meer kruiden gebruikt. Onder andere: Chilipoeder, Provençaalse kruiden, Paprikapoeder en Cayennepeper. - 26 apr 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren