‘Risotto’ van gort met asperges en paddestoelen

    ‘Risotto’ van gort met asperges en paddestoelen

    1keer bewaard
    55min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Olijfolie levert minder verzadigde vetten dan boter.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 8 dl groentebouillon
    • 2 eetl. olijfolie
    • 1 ui, fijngesneden
    • 225 g paddestoelen (liefst verschillende wilde soorten), kleingesneden
    • 2 tenen knoflook, fijngesneden
    • 175 g parelgort
    • 225 g groene asperges, bijgesneden, in stukjes
    • 50 g geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm in een pan de bouillon met ½ liter water tot deze kokendheet is.
    2. Verhit de olie in een pan met stevige bodem op matig vuur. Bak hierin de ui 3 min. Voeg de champignons en knoflook toe en bak ze 5 min. mee. Schep de gort erdoor. Voeg ½ liter hete bouillon toe. Laat de gort afgedekt 15 min. zachtjes koken.
    3. Blancheer de aspergepunten 2 min. in de pan met bouillon. Schep ze met een schuimspaan op een bord.
    4. Voeg een soepopscheplepel bouillon toe aan de gort en roer tot deze is opgenomen. Voeg geleidelijk alle bouillon toe. Voeg met de laatste schep bouillon de stukjes asperge toe. Roer er ten slotte de kaas erdoor. Garneer met aspergepunten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren