Aardappelsalade met zongedroogde tomaten, bosuitjes en basilicum

    Aardappelsalade met zongedroogde tomaten, bosuitjes en basilicum

    8keer bewaard
    20min


    Maak dit als eerste!

    Iedereen houdt van aardappelsalade – vooral 's zomers! Prima, want aardappelen (maar ook bosuitjes en basilicum) bevatten veel vitamine C.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 700 g kleine aardappeltjes met rode schil, ongeschild, doormidden gesneden
    • 2 eetl. slanke mayonaise
    • 2 theel. Dijonmosterd
    • 4 eetl. karnemelk
    • 2 bosuitjes, fijngesneden
    • 5 zongedroogde tomaten, fijngesneden of in reepjes
    • 8 blaadjes basilicum, in stukjes gescheurd of fijngesneden
    • ½ theel. zout
    • ¼ theel. zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Kook de aardappeltjes in een pan met licht gezouten water in 10 tot 15 min. beetgaar. Giet ze af.
    2. Roer in een kommetje de mayonaise en mosterd door elkaar. Roer de karnemelk erdoor.
    3. Doe de aardappeltjes in een schaal en schep ze om met de bosuitjes, zongedroogde tomaten, het basilicum, zout en de peper. Schep ten slotte de dressing erdoor.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren