Gesmoord lamsvlees met sperziebonen en tomaat

    (39)
    1 uur 20 minuten

    Een heerlijk gerecht naar traditioneel Grieks recept. Lamsvlees met ui aanbraden in olijfolie en vervolgens samen met sperziebonen sudderen in een tomatensaus. De verse munt naar keuze toevoegen.


    44 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 eetlepel olijfolie
    • 600 gr lamsstoofvlees
    • 1 grote rode ui, fijngesneden
    • 1 kg verse sperziebonen, gewassen en schoongemaakt
    • 1 fles (600 gr) passata
    • 225 ml water
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 dessertlepel verse munt, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. In een grote koekenpan op een middelhoog vuur de olie verhitten. Het lamsvlees met de ui lichtbruin aanbakken. De bonen toevoegen en gedurende 10 minuten onder af en toe roeren laten sudderen.
    2. Passata, water, zout, peper en munt toevoegen. Vuur laag zetten, afdekken en gedurende ong. 1 uur vlees en bonen gaar sudderen. Halverwege controleren, als er teveel vocht is de deksel verwijderen en de resterende 30 minuten in open pan laten sudderen.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (39)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 6 collecties