Aardappeltaart

    Aardappeltaart

    5keer bewaard
    1uur


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk bijgerecht van aardappelen, lekker met een stukje vlees en gekookte groenten of een salade.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 eetl. olijfolie
    • 1 kg bloemige aardappelen, geschild, in dunne schijfjes
    • ¾ theel. peper
    • zout
    • 3 eetl. geraspte Parmezaanse kaas
    • 2 bosuitjes, fijngesneden
    • 2 theel. rozemarijnnaaldjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Vet een pasteivorm van 23 cm doorsnee in met 1 theelepel olie. Bekleed de bodem dakpansgewijs met een kwart van de aardappelschijfjes. Verdeel hierover 1 theelepel olie, ¼ theelepel peper, een snufje zout, 3 theelepels kaas en een derde van de bosuitjes en rozemarijn.
    2. Herhaal deze laagjes tweemaal. Eindig met de resterende aardappelschijfjes, olie en kaas. Dek de pasteivorm af met een ovenbestendig bord en plaats het geheel 50 minuten onderin de oven. De aardappeltaart is klaar als de onderste laag knapperig is (controleer dit voorzichtig met behulp van een spatel) en de binnenkant gaar.
    3. Laat hem 5 minuten afkoelen in de vorm. Maak de rand en bodem los met een kleine spatel en keer de taart op een schaal.

    Wist u dat?

    • Aardappelen vormen onze voornaamste bron van vitamine C, omdat ze zo vaak gegeten worden. * • Aardappelen bevatten op zichzelf weinig vet, maar 50 g chips bevat 17 g vet.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    Erg lekker recept! Het recept dient echter wel goed afgedekt te zijn voordat het in de oven gaat, en de plakjes moeten goed dun. Aan te raden is de aardappels van te voren even te koken om er zeker van te zijn dat de aardappels lekker zacht worden! - 10 jun 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren