Aardbeien-cranberrygranita

  Granita is een verfrissend alternatief voor ijs, met een speciale structuur. Maak dit dessert midden in het aardbeiseizoen als ze heel rijp zijn, het zoetste smaken en het beste ruiken. U hoeft dan bijna geen extra suiker toe te voegen. Serveer de granita met een aardbeiensaus.


  Maak dit als eerste!

  Ingrediënten
  Porties: 4 

  • 500 g rijpe aardbeien, in schijfjes gesneden
  • 85 g fijne suiker, of naar smaak
  • 250 ml cranberrysap
  • aardbeien of een combinatie van aardbeien en frambozen om te garneren

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 45min  ›  Klaar in:45min 

  1. Doe de aardbeien in een kom, bestrooi ze met de suiker en meng alles goed. Dek de kom af en laat hem 30 minuten op kamertemperatuur staan.
  2. Doe het aardbeienmengsel in een keukenmachine of een mixer en verwerk het tot een smeuïge puree. Proef de puree en voeg eventueel nog meer suiker toe, afhankelijk van de zoetheid van de aardbeien. Bewaar 150 ml van de puree om als saus te serveren.
  3. Meng de rest van de puree met het cranberrysap. Schep het mengsel in een diepe metalen kom en zet ongeveer 30 minuten in de diepvries, of tot het mengsel aan de randen enigszins stijf is geworden.
  4. Schraap het gedeeltelijk bevroren mengsel met een vork vanaf de randen naar het vloeibare midden. Zet de kom dan opnieuw in de diepvries gedurende ongeveer 20 minuten. Schraap het mengsel opnieuw van de randen naar het midden en zet nogmaals in de diepvries. Herhaal dit twee- of driemaal tot het mengsel bestaat uit losse, zachte ijskristallen.
  5. Serveer de granita in dessertkommetjes en garneer met een paar vruchten en de apart gehouden saus.

  Bevat per portie

  ✓✓✓ C

  Pluspunten

  • Aardbeien bevatten meer vitamine C dan ander zacht fruit (77 mg per 100 g, tegen frambozen 32 mg per 100 g en bramen 15 mg per 100 g). Bovendien leveren ze maar heel weinig kilocalorieën (per 100 g slechts 27 kcal). * • Cranberrysap bevat een stof die kan voorkomen dat de bacterie E. coli infecties veroorzaakt in de urinewegen.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (0)

  Beoordelingen in het Nederlands (0)

  Jouw beoordeling

  Waardeer met sterren