Aardbeien-kaashartjes

    Aardbeien-kaashartjes

    Voeg toe aan favorieten!
    6uur10min


    Maak dit als eerste!

    Een bijzonder dessert van magere roomkaas en cottage cheese, zodat het minder vet is dan gewone cheesecake. Geserveerd met een aardbeiensaus.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 500 g magere roomkaas
    • 250 g hüttenkäse
    • 80 g poedersuiker
    • 1½ theel. vanille-extract
    • 300 g aardbeien (vers of diepvries)
    • 1½ eetl. honing
    • 3 theel. limoensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 6uur  ›  Klaar in:6uur10min 

    1. Vermeng in een keukenmachine de roomkaas met de hüttenkäse, zodat u een glad mengsel krijgt. Werk er de suiker en het vanille-extract door.
    2. Bekleed 6 kleine porseleinen hartvormpjes of 1 grote porseleinen hartvorm met uitlekgaatjes met een dubbele laag bevochtigd kaasdoek (of plaats een zeef van 1 tot 1½ liter inhoud boven een kom). Schep het kaasmengsel hierin, vouw het kaasdoek erover en zet ze op een bord. Laat ze 4 tot 6 uur (of een hele nacht) uitlekken in de koelkast.
    3. Pureer vlak voor het serveren de aardbeien met de honing en het limoensap in een keukenmachine, zodat u een gladde saus krijgt. Neem de hartjes uit de koelkast en sla het kaasdoek terug. Stort ze op borden en serveer ze met de aardbeiensaus.

    Wist u dat?

    Een portie magere hüttenkäse (cottage cheese) van ongeveer 125 g bevat 15 g eiwit, gelijk te stellen aan een kwart van de ADH voor een vrouw. En dit eiwit is even waardevol als dat in vlees, gevogelte of vis.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren