Aardbeien-kaashartjes

  6 uur 10 minuten

  Een bijzonder dessert van magere roomkaas en cottage cheese, zodat het minder vet is dan gewone cheesecake. Geserveerd met een aardbeiensaus.


  Maak dit als eerste!

  Ingrediënten
  Porties: 6 

  • 500 g magere roomkaas
  • 250 g hüttenkäse
  • 80 g poedersuiker
  • 1½ theel. vanille-extract
  • 300 g aardbeien (vers of diepvries)
  • 1½ eetl. honing
  • 3 theel. limoensap

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 6uur  ›  Klaar in:6uur10min 

  1. Vermeng in een keukenmachine de roomkaas met de hüttenkäse, zodat u een glad mengsel krijgt. Werk er de suiker en het vanille-extract door.
  2. Bekleed 6 kleine porseleinen hartvormpjes of 1 grote porseleinen hartvorm met uitlekgaatjes met een dubbele laag bevochtigd kaasdoek (of plaats een zeef van 1 tot 1½ liter inhoud boven een kom). Schep het kaasmengsel hierin, vouw het kaasdoek erover en zet ze op een bord. Laat ze 4 tot 6 uur (of een hele nacht) uitlekken in de koelkast.
  3. Pureer vlak voor het serveren de aardbeien met de honing en het limoensap in een keukenmachine, zodat u een gladde saus krijgt. Neem de hartjes uit de koelkast en sla het kaasdoek terug. Stort ze op borden en serveer ze met de aardbeiensaus.

  Wist u dat?

  Een portie magere hüttenkäse (cottage cheese) van ongeveer 125 g bevat 15 g eiwit, gelijk te stellen aan een kwart van de ADH voor een vrouw. En dit eiwit is even waardevol als dat in vlees, gevogelte of vis.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (0)

  Beoordelingen in het Nederlands (0)

  Jouw beoordeling

  Waardeer met sterren