Aardbeien-yoghurtmousse

    Aardbeien-yoghurtmousse

    15keer bewaard
    2uur20min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Dit heerlijke nagerecht heeft een zomerse smaak. In plaats van room wordt romige biogarde gebruikt, zodat een luchtigere, vetarme mousse ontstaat. Zet koel weg tot de mousse stevig is en serveer met frambozen-bessensaus.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 el gelatinepoeder
    • 450 g aardbeien
    • 25 g poedersuiker
    • 500 g magere biogarde-yoghurt
    • Frambozen-bessensaus
    • 125 g rode aalbessen of zwarte bessen, plus enkele takjes met bessen om te garneren
    • 25 g poedersuiker
    • 125 g frambozen
    • 1 el frambozenlikeur of kirsch

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 2uur in de koelkast  ›  Klaar in:2uur20min 

    1. Strooi de gelatine in een kleine kom met 3 eetlepels koud water en laat 5 minuten weken, of tot het mengsel sponsachtig is. Zet de kom op een pan met heet water en roer tot de gelatine volledig is opgelost. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen.
    2. Doe intussen de aardbeien en de suiker in een kom en druk de aardbeien fijn met een vork. Voeg de opgeloste gelatine en dan de biogarde toe en roer goed. Verdeel het mengsel over 4 glazen of kommen van 200 ml. Dek ze af en zet ze ten minste 2 uur koel weg, of tot de mousse stevig is.
    3. Maak ondertussen de saus. Doe de bessen, suiker en 2 theelepels water in een steelpan en breng aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost. Laat 1 minuut koken, neem de pan van het vuur en voeg de frambozen en likeur of kirsch toe. Pureer de vruchten met een staafmixer in de pan, of druk ze met een vork fijn en druk ze door een zeef.
    4. Giet een beetje saus over elke portie mousse en garneer de mousse met een takje bessen. Serveer de rest van de saus er apart bij.

    Pluspunten

    • Biogarde bevat levende bacteriën die een positief effect hebben op het spijsverteringsstelsel. Het heeft ook een mildere, romigere smaak dan gewone yoghurt.

    Variaties en tips

    • Voor bavarois met pruimen en yoghurt strooit u 1 eetlepel gelatinepoeder over 3 eetlepels appelsap. Laat 5 minuten weken. Breng 200 ml halfvolle melk aan de kook. Klop ondertussen 1 ei, 2 eierdooiers, 1 tl maïzena en 50 g fijne suiker in een kom. Klop de hete melk erdoor. Doe het mengsel opnieuw in de uitgespoelde pan en roer 3-4 minuten op een laag vuur, of tot het mengsel dik is. Haal de pan van het vuur, voeg de gelatine toe en roer tot die is opgelost. Giet het mengsel in een kom en laat afkoelen, terwijl u er af en toe door roert. Halveer ondertussen 4 stevige, rijpe pruimen en verwijder de pitten. Doe ze in een pan met 50 g poedersuiker en 175 ml appelsap. Pocheer ze 8-10 minuten, of tot de pruimen zacht zijn. Haal ze met een schuimspaan uit de pan. Laat de pocheervloeistof 5 minuten sudderen, of tot deze stroperig is. Laat afkoelen. Voeg 150 g magere biogarde toe aan de afgekoelde mousse en roer door elkaar. Voeg dan 150 ml lichtgeklopte slagroom toe. Schep een dunne laag van de mousse in een gekoelde tulbandvorm van 1 liter en leg de gekoelde pruimen erbovenop. Schep de rest van de mousse in de tulband. Zet ten minste 2 uur koud weg, of tot de mousse stevig is. Draai de vorm om en serveer met de pruimenstroop.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ C * ✓✓ calcium * ✓ B2, foliumzuur, niacine, kalium, koper, zink

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren