Aardbeien-yoghurtsmoothie

  5 minuten

  Dit verfrissende drankje is ideaal voor de zomer, als er volop smakelijke en vitaminerijke aardbeien op de markt zijn. Het vraagt maar een paar minuten voorbereiding en is dus een perfecte manier om de dag te beginnen. Met extra sinaasappelsap kan het als vervanger voor suikerhoudende vruchtendranken dienen.


  Maak dit als eerste!

  Ingrediënten
  Porties: 4 

  • 450 g rijpe aardbeien, geraspte schil en sap van 1 grote sinaasappel
  • 150 g magere yoghurt
  • 1 el kristalsuiker, of suiker naar smaak (naar keuze)
  • Om te garneren (naar keuze)
  • 4 kleine aardbeien
  • 4 dunne schijfjes sinaasappel

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 5min  ›  Klaar in:5min 

  1. Pureer de aardbeien met de geraspte schil, het sap en de yoghurt met een staafmixer of keukenmachine tot een glad mengsel; schraap daarbij de zijkanten van de kom een paar keer schoon. Proef of het mengsel op smaak is en voeg eventueel suiker toe.
  2. Om een nog gladder mengsel te krijgen, kunt u met een nylon zeef de aardbeipitjes eruit zeven.
  3. Schenk het in glazen. Garneer eventueel met kleine aardbeien en schijfjes sinaasappel die u inkerft en op de rand van het glas zet.

  Bevat per portie

  ✓✓✓ C * ✓ calcium, foliumzuur

  Variaties en tips

  • Voeg aan de aardbeien een in plakjes gesneden banaan toe. Dit maakt het mengsel wat dikker én zoeter; proef dus eerst voordat u suiker toevoegt - misschien is dat niet meer nodig. * • Vervang de aardbeien door gedroogde abrikozen, zodat het drankje meer bètacaroteen en oplosbare voedingsvezels bevat. Laat 200 g gebruiksklare abrikozen ongeveer 30 minuten zachtjes koken in 900 ml Earl Grey-thee, totdat ze zacht zijn. Laat ze afkoelen en verwerk ze dan samen met het vocht met de staafmixer. Voeg geraspte sinaasappelschil, sap en yoghurt toe en mix alles tot een glad mengsel ontstaat. Voeg eventueel suiker toe. Serveer de drankjes besprenkeld met wat krokante muesli of met zelfgemaakte cruesli (zie bladzijde 46).

  Pluspunten

  • Aardbeien bevatten weinig calorieën en zijn een uitstekende leverancier van vitamine C. * • De meeste yoghurtsoorten die in Nederland verkrijgbaar zijn, zijn ‘levend’, wat betekent dat ze veel nuttige, levende melkzuurbacteriën bevatten. Uit de verpakking blijkt dit niet altijd even duidelijk, maar als de yoghurt in de supermarkt in de koeling wordt bewaard, kunt u er vrijwel zeker van zijn dat de yoghurt ‘levend’ is - dat wil zeggen dat er na het fermenteren geen verhitting heeft plaatsgevonden, een proces dat de nuttige bacteriën tenietdoet. Een geregeld gebruik van ‘goede’ bacteriën, zoals die in yoghurt, houdt de darmen gezond.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (0)

  Beoordelingen in het Nederlands (0)