Abrikozen op gembersiroop

    Abrikozen op gembersiroop

    1keer bewaard
    18min


    Maak dit als eerste!

    Gepocheerde abrikozen in een gembersiroop. Heerlijk als dessert met een plakje cake, een bolletje ijs of met wat yoghurt.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 100 g suiker
    • ½ theel. gemalen gember (djahé)
    • 1 vanillestokje, doormidden gesneden
    • 8 verse abrikozen, ontveld

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 3min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:18min 

    1. Breng in een middelgrote pan 2½ dl water met de suiker, gember en het vanillestokje aan de kook. Roer 3 minuten.
    2. Voeg de abrikozen toe en pocheer ze afgedekt 10 minuten, of tot ze gaar zijn. Neem de pan van het vuur en laat de abrikozen afkoelen in de siroop. Serveer ze ijskoud.

    Wist u dat?

    Bij de meeste recepten kunt u verse abrikozen vervangen door abrikozen uit blik; kies zo mogelijk abrikozen op sap, water of nectar. Abrikozen op siroop bevatten veel suiker, waardoor ze soms wel vier keer zoveel calorieën leveren als abrikozen op water; als u deze gebruikt, hoeft u verder weinig of geen suiker toe te voegen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren