Gesmoorde kipfilet in mirepoix

    Gesmoorde kipfilet in mirepoix

    8keer bewaard
    1uur55min


    67 personen hebben dit gemaakt

    De kipfilet wordt gesmoord in witte wijn en een heerlijke bouillon. In de Franse keuken is mirepoix traditioneel in boter gesauteerde wortel, ui en selderie en wordt gebruikt in stoofschotels, soepen en sauzen.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 6 kipfilets
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 120 gr witte bloem
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 4 uien, gesneden
    • 3-4 stengels selderie, gesneden
    • 3-4 middelgrote wortels, gesneden
    • 6 teentjes knoflook, zeer fijngesneden
    • 3 laurierblaadjes
    • 1 takje verse tijm
    • 250 ml droge witte wijn
    • 2 pakjes (500 gr) kippenbouillon

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur55min 

    1. De kipfilet kruiden met zout en peper, vervolgens aan beide kanten met bloem bedekken. 2 eetlepels olie in een stoofpan verhitten en de kipfilet 5 minuten per kant lichtbruin bakken. Kipfilet uit de pan halen en apart zetten.
    2. Resterende eetlepel olie aan de pan toevoegen en de ui 2 minuten sauteren. Selderie en wortel toevoegen en 1 minuut door laten bakken. Kruiden met knoflook, laurierblad, tijm, en zout en peper naar smaak. Nogmaals een minuut laten bakken.
    3. De pan afblussen met witte wijn en roeren tot alle restjes van de rand zijn. Vervolgens de kippenbouillon toevoegen en 1 uur laten sudderen.
    4. Kipfilet aan de stoofpan toevoegen en 30 minuten mee laten sudderen. Het vocht zou nu flink verminderd moeten zijn, dus houd in de gaten dat de kipfilet vochtig blijft. Zo nodig met het vocht uit de pan bedruipen. Aan het eind moet de ragout een papperige consistentie hebben.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren