Amerikaanse stoofschotel

    Amerikaanse stoofschotel

    9keer bewaard
    2uur20min


    Maak dit als eerste!

    Tomaten, paprika en knoflook zijn veelgebruikte ingrediënten in het zuidwesten van de VS.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 700 g varkensstoofvlees, bijv. schouderlappen, in blokjes van 1½ cm
    • 50 g bloem
    • 2 eetl. plantaardige olie
    • 1 grote ui, fijngesneden
    • 1 groene paprika, kleingesneden
    • 1 jalapeñopeper, zonder de zaadjes, kleingesneden
    • 3 tenen knoflook, fijngesneden
    • 800 g tomaten uit blik, kleingesneden
    • 2½ dl kippenbouillon, ontvet
    • 3 eetl. chilipoeder
    • ¼ theel. zout
    • 400 g pintobonen of bruine bonen uit blik, uitgelekt en afgespoeld

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur20min 

    1. Bestuif het vlees met bloem, schud het teveel eraf.
    2. Verhit de olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag. Braad vlees (in gedeelten) in circa 5 min. goudbruin en schep het op een bord.
    3. Draai het vuur lager en bak de ui, paprika, jalapeño en knoflook circa 5 min. Voeg het vlees, de tomaten plus sap, de bouillon, het chilipoeder en het zout toe. Laat alles 1 uur stoven onder af en toe omscheppen. Voeg de bonen toe en laat alles nog circa 40 min. stoven, tot het vlees mals is en de saus bindt. Leng hem zo nodig aan met wat water.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren