Asperge-peultjessalade met gemberdressing

    Asperge-peultjessalade met gemberdressing

    1keer bewaard
    17min


    Maak dit als eerste!

    Deze salade in oosterse stijl levert veel foliumzuur, bètacaroteen en vitamine C: een krachtig trio dat de strijd tegen kanker en hartziekten aanbindt.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 eetl. sojasaus
    • 2 theel. rijstazijn
    • 2 theel. vers citroensap
    • 1 theel. Oosterse sesamolie
    • 3 eetl. plantaardige olie
    • 2 fijngesneden bosuitjes
    • 2½ cm verse gemberwortel, geschild en fijngesneden
    • 225 g peultjes
    • 450 g groene asperges, bijgesneden
    • 1 krop bindsla, blaadjes losgemaakt
    • 4 pomodoretomaten, in partjes
    • 30 g walnoten, geroosterd en fijngehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 7min  ›  Klaar in:17min 

    1. Klop in een kommetje de sojasaus, de rijstazijn, het citroensap en de sesamolie door elkaar. Klop er de plantaardige olie door. Roer er de bosuitjes en gember door.
    2. Blancheer de peultjes 2 tot 3 min. in een koekenpan met licht gezouten water. Schep ze met een schuimspaan in een vergiet, spoel ze af onder de koude kraan en doe ze in een kom.
    3. Leg de asperges in de koekenpan en blancheer ze 3 tot 4 min. Giet ze af in het vergiet, spoel ze af onder de koude kraan en doe ze in een kom.
    4. Schep de peultjes en de asperges elk afzonderlijk om met een beetje dressing.
    5. Schik op elk bord 3 of 4 blaadjes sla. Schep hierop de peultjes, asperges en tomaten. Strooi de walnoten erover. Geef de rest van de dressing erbij.

    Goede combinatie

    Deze frisse salade kunt u als voorgerecht of bijgerecht bij gebraden kip met maïskolven serveren. Geef als frisse en gezonde afsluiter ijskoude parten watermeloen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren