Auberginesalade met spinazie

    Een heerlijke salade van in dunne plakjes gesneden gebakken aubergine met spinazie, kikkererwten, feta, ui, munt en een frisse dressing.


    Maak dit als eerste!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 4 

    • 1 grote aubergine (450 g), in dunne plakjes
    • 4 eetl. olijfolie
    • 150 g malse spinazieblaadjes
    • 200 g gare kikkererwten
    • 200 g feta, verkruimeld
    • 1 kleine Spaanse ui, in dunne ringen
    • 3 eetl. fijngesneden verse munt
    • 2 eetl. citroensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 6min  ›  Klaar in:11min 

    1. Bestrijk de plakjes aubergine met de helft van de olie. Bak ze in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig tot hoog vuur aan elke kant 2 tot 3 minuten, zodat ze goudbruin kleuren.
    2. Schik de blaadjes spinazie in een schaal en verdeel hierover de plakjes aubergine, de kikkererwten, feta, uienringen en munt.
    3. Vermeng de resterende olie met het citroensap. Schenk deze dressing over de salade uit. Serveer op kamertemperatuur.

    Wist u dat?

    • Aubergines zijn in feite vruchten, maar ze worden als groenten geserveerd. Zoals veel andere plantaardige voedingsmiddelen bevatten ze veel voedingsvezels. * • Zolang u niet te veel zout of olie gebruikt bij de (voor)bereiding leveren aubergines heel weinig calorieën.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren